Kore Barbeküsünü denediniz mi?

Fotoğraf sosyal mesafeyi koruyarak yemek yenen covid yıllarından gibi gözükse de aslında 2014 yılından😄.Güney Kore’ye geleli fazla olmamış gözlerimiz jetlag midemiz ise hala kendi ülkemizin saatine göre çalışıyor olsa da mangalcı koca burada saat fark etmez getirin etleri diyor😆

Türklerin damağına hitap eden Kore yemeklerinin çoğunu denedim.  Konsept ve lezzet açısından en beğendiğim şeylerden biri Korean Barbecue (Kore barbeküsü ) (hatta ülkenin ulusal yemeği gibi diyebilirim), bir de hafif acı turşuları Kimchi’ydi.

Kore barbeküsünde her masanın ortasında bir ızgara yer alıyor.

Çiğ etlerin yanında mezeler,salata ve soslar geliyor özellikle kimchi turşusu  gerçekten en özel lezzetlerinden biri.

Seçmiş olduğunuz dana/sığır etini (özel kobe eti oluyor genellikle) ızgaranın üzerine kendiniz koyarak pişmesini sağlıyorsunuz, daha sonrasında etler makas ile kesilerek servis yapılıyor.

Yeme kısmı en zevklisi 😂önce chopsticklerle eti kavramayı öğreniyorsunuz ki bu süre takribi 7 dakika ve sonunda etin mideye yolculuğu başliyor.

Geçen 7 yılın ardından Türkiye’de benzer restoranlar açılmış olabilir, varsa böyle bir yer bana da söyleyin?

Dünya’nın en pahalı eti; Japonya’daki kobe sığırlarından elde edilen Wagyu bifteğidir. İyi bir restoranda bu bifteği yemenin bedeli Japonya’da hatta 150 dolardan başlıyormuş.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s